Sidste år købte I en sommerhusgrund. Planen er, at i år skal I have bygget et sommerhus på den. I har derfor allerede fået undersøgt, hvilke regler I skal overholde, når I skal bygge fritidshuset. I har også været til møde med jeres bankkonsulent for at høre om mulighederne for at få et lån, så I kan finansiere byggeriet. I har fået godkendt et lån, som er tilfredsstillende. Nu skal I så til at udtænke, hvordan jeres nye fritidshus skal være. I har en idé om, at det gerne må være lille, men det skal også være funktionelt. Og der må gerne være masser af lysindfald.
Tegner lystigt løs
I har da også leget med papir og blyant og tegnet forskellige planer over, hvordan I kunne forestille jer, huset skal udformes. Det har været sjovt og hyggeligt, sådan at sidde ved spisebordet og udveksle idéer og tanker om, hvordan I skal bygge huset. Men ved I, at der allerede findes firmaer, som allerede har tænkt på alle mulige løsninger, når det handler om at bygge fritidshus? De har ofte plantegninger, som I kan se – direkte på nettet. Og de har selvfølgelig tænkt i alle de baner, som vi, almindelige mennesker helt glemmer at tænke over, når vi lægger planer for vores drøm om et lækkert fritidshus. De har tænkt på elementer, der gør livet nemmere for os, når vi opholder os i sommerhuset. De har tænkt på energibesparelser, og de har selvfølgelig også tænkt på materialevalg.
Lilje-Huset er de bedste
Nu vil jeg selvfølgelig ikke tage glæden og hyggen fra jer, og jeg siger heller ikke, at løsningerne som nogle af firmaerne har, er bedre end jeres idéer. Jeg siger bare, at når I skal til at bygge fritidshus med Lilje-Huset, så er der en masse kilder til god inspiration, som I med fordel kan benytte. I vil fx kunne se, hvordan man smart og effektivt indretter et lille fritidshus på 50m2. Eller et fritidshus på 102m2. Der er mange forskellige varianter. Nogle vil I måske kunne lide. Andre vil I måske ikke bryde jer om. Det handler naturligvis også om grunden, som I skal bygge jeres fritidshus på. Ligger den ved stranden, så kan en løsning være ideel. Ligger den i et område med skov eller mark, så kan en anden løsning være den rigtige. Det skal I vurdere. Ingen tvivl om det. Det er dog værdifuldt at bruge lidt tid på at se på nogle af firmaernes løsninger.
Selvbyg eller medbyg
Måske har I den tanke, at I selv vil bygge fritidshuset. Der er måske nogle håndværkere i familien, som har tilbudt at give en hjælpende hånd med. Det er der altså også nogle sommerhusfirmaer, der er klar over. Og de tilbyder faktisk løsninger, hvor de hjælper med en del af byggeriet, og I klarer så selv resten. Det nedbringer naturligvis omkostningen til selve byggeriet. Og det kan jo være, at I finder en planløsning, der lige passer til jeres ønsker. Hvorfor så ikke kontakte firmaet, som I fandt en løsning hos, og tale med dem om muligheden for selv at bygge det meste selv – eller blot dele af det?