For cirka tre år siden afsluttede vores søn sit ophold på efterskolen. Han havde haft det lidt besværligt i folkeskolen inden da, så vi blev enige med klasselæreren og ham om, at et ophold der ville være godt for ham. Klasselæreren havde talt meget om, at han sagtens kan klare skolen, han er bare fuldkommen umotiveret.
Bedste musikefterskole
Han kom derfor på en god musikefterskole, hvor han spillede i bands, lærte at spille på fløjte, fulgte med i alle fag. Han fandt nogle rigtigt gode venner. Og han fik da også flotte karakterer i alle afgangsprøverne. Han kom i gymnasiet. Faktisk på et musikgymnasium. Han har været dygtig og er nu ved at gøre sig klar til at få studenterhuen på. Vi er ret sikre på, at han får gode karakterer. Han ved godt, hvad han vil videre med: Musikken. Han vil på konservatoriet. Han vil ud at rejse som studerende. Måske få et ophold på en af de berømte musikskoler i USA. Han har mange drømme. Men han er også realistisk. Han ved godt, at livet som musiker ikke er så nemt at bygge op. Han ved også godt, at han måske bliver nødt til at spille på flere tangenter samtidigt. Du ved sådan noget med at give koncerter og samtidigt også passe musikundervisning ind i sit program. Det er jo ikke, sådan at man bliver berømt fra den ene dag til den anden. Og leve skal han jo. Der skal brød på bordet.
Enorm udvikling
Når jeg tænker på det, bliver jeg meget overrasket over, hvor stor en udvikling der er sket med ham i de sidste 3 – 4 år. Hans motivation er absolut drivkraften bag hans flid. (Af natur er han i virkeligheden doven!) Og han er meget flittig. Der bliver skrevet danskstile, og der bliver studeret fysik og biologi til den store guldmedalje. Han vil bare have gode karakterer. Samtidigt så øver han sig flittigt hver dag på sin guitar. Klaveret, som står inde i stuen, får også et dagligt besøg. Mestendels om eftermiddagen, inden hans lillesøster kommer hjem håndboldtræningen.
Fra dreng til mand
Dengang vi sendte ham på efterskole, var han en lille dreng. En umotiveret og doven dreng. I dag er han en flittig og hårdtarbejdende ung mand. Jeg er stolt af ham. Og ja, jeg må da indrømme, at jeg glæder mig til, at han kommer hjem efter den sidste, mundtlige eksamen – med studenterhuen på. (Han skal op i engelsk.) Når han er færdig på gymnasiet, skal han have ferie. Og heldigvis så ser det jo ud til, at man kan få lov til at rejse til sommer. Han har knoklet i de sidste år. Og jeg er glad for, at han får de gode resultater. Sandt at sige tror jeg, at det ikke havde været muligt for ham, hvis han ikke havde været på den musikefterskole. Det var jo der, det hele ligesom blev sat i gang i ham. Han opdagede nogle stærke sider hos sig selv, og han opdagede, at det ikke er så svært at tage ansvar for sig selv.